سیستم استارت اتومبیل دقیقا چه عملکردی دارد ؟

سیستم استارت اتومبیل دقیقا چه عملکردی دارد ؟

در صورتی که بخواهیم به صورت خلاصه وار بگوییم که استارت اتومبیل دقیقا چه کاری انجام می‌دهد باید بگوییم که این قطعه خودرو ها را یک نوع موتور الکتریکی می باشد که انرژی الکتریکی را تبدیل به انرژی مکانیکی کرده و وظیفه این قطعه هم در بیانی کلی نگر ، روشن کردن موتور خودرو می باشد . به عبارتی در واقع ما برق را از باتری خودرو به استارت داده و استارت این برق را تبدیل به انرژی مکانیکی می کند و به محور موتور یا به عبارتی همان میل ‌لنگ منتقل کرده است . حرکت میل ‌لنگ هم سبب این است که یک سیکل احتراق در موتور صورت بگیرد و موتور روشن می شود .

نکته فنی ماجرا این می باشد که موتورهای جدید اتومبیل ها برای شروع کردن به فعالیت می بایست حداقل 100 دور در دقیقه رسیده باشد. سپس از آن موتورها قادر هستند به صورت اتوماتیک به فعالیت خود ادامه داده باشند و در واقع ما می‌ گوییم که موتور روشن شده می باشد . به هنگامی که ما سوییچ را در کابین خودرو می ‌چرخانیم در حقیقت برق را به سیستم استارت رسانده ایم و آن را به حرکت در آورده ایم تا این سیستم مورد بحث ، موتور را به 100 دور در دقیقه رسانیده باشد ، آن ‌وقت خودرو روشن می شود . شاید به نظر رسده باشد که استارت یک موتور الکتریکی ساده می باشد ، ولی همین سیستم به ظاهر ساده درست کار نکرده و یا دچار خرابی شده و خودرو شما به هیچ عنوان به حرکت در نمی ‌آید . موقعیت مکانی استارت هم اکثرا پشت و کنار موتور خودرو می باشد . به هر حال می بایست حرکت «دنده استارت» بلافاصله به میل ‌لنگ منتقل شده و موتور اتومبیل روشن شده باشد .

درباره اساس و طرز عملکرد استارت یا استارتر اتومبیل :

یک استارت به صورت خلاصه از یکسری سیم‌پیچ و آهنربا تشکیل شده می باشد که میدان مغناطیسی ثابت و همنام را ایجاد کرده است . در واقع استارت‌ های راحت از ۲ آهنربای مغناطیسی تشکیل شده می باشد و قدرت آن هم برای چرخیدن محور موتور بستگی به این نیروی ایجاد شده به واسطه آهنربا داشته است . بالشتک ‌های استارت در واقع هسته آهنی می باشند که به دور آنها سیم ‌پیچ پیچیده می شود . به هنگامی که جریان برق در این سیم‌ پیچ‌ ها برقرار شد در دو هسته آهنی قطب N و S  ایجاد می شود و این قطب ‌ها هم حوزه و میدان مغناطیسی ایجاد کرده و حالا یک سیم‌ پیچ دارای جریان الکتریکی به اسم آرمیچر در وسط این میدان مغناطیسی قرار گرفته می شود و بر حسب قواعد فیزیکی شروع به چرخش کرده است . در واقع با این کار انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل می شود و به عبارتی می ‌توان گفت که نیروی دافعه ایجاد شده به واسطه آهنربای استارت به آرمیچر در وسط استارت وارد شده و آن را به حرکت وا میدارد ، بر حسب این کار یک موتور الکتریکی می باشد و همانطور که گفته شد استارت هم یک موتور الکتریکی به حساب می‌آید .

اکثر استارت‌ها و معمولی از دو بخش اصلی تشکیل شده می باشند :

– اتوماتیک استارت

– موتور استارت

اتوماتیک استارت به عبارتی همان استوانه کوچک‌ تری می باشد که روی استوانه بزرگ ‌تر که به عبارتی همان موتور استارت به حساب می آید قرار گرفته است . برق باتری به قسمت اتوماتیک منتقل شده و در واقع اتوماتیک استارت ، محل اتصال و رابط برق مستقیم باتری و موتور استارت به حساب می آید . کار دوم قسمت اتوماتیک هم این می باشد که دنده استارت را به هنگام استارت زدن به جلو برده تا با فلایول (چرخ طیار یا لنگر که روی میل ‌لنگ قرار گرفته است ) درگیر شود و باعث به چرخش درآوردن آن شود .

منبع : khodrobar725.com

اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع ☎️