آشنایی با سیستم صوتی خودرو


سیستم صوتی خودرو

یکی از لذت های رانندگی گوش دادن به موزیک هنگام رانندگی در جاده و خیابان است. و گوش دادن به موزیک میتواند لذت رانندگی را دو چندان بکند. و حالا هر چه کیفیت سیستم صوتی خودرو ما بالاتر باشد این لذت بیشتر و بیشتر حس می شود. و امروزه که کمپانی های بزرگ خودروسازی سعی دارند با اضافه کردن تکنولوزی های جدید تر خودرو خود را بهتر جلوه دهند و در مقابل رقبا حرف هایی برای گفتن داشته باشند. که یکی از این تکنولوزی های جذاب سیستم صوتی خودرو است که چیزی فراتر از یک دستگاه پخش اهنگ و گیرنده رادیویی به حساب می آید. برای آشنایی با سیستم صوتی خودرو  در ادامه مطلب با ما باشید.

آشنایی با اجزای سیستم صوتی خودرو

سیستم صوتی از قسمت های متعددی تشکیل میشود. وابسته به مدل خودرو و البته سطح قیمتی، کمپانی به‌صورت استاندارد سیستم‌هایی با اجزای مختلف را روی خودرو نصب می‌کند. بعضی اوقات اضافه‌شدن برخی از این اجزا،از اپشن های این خودرو محسوب میشود و میتوانید به صورت مدل های مختلف خودرو را سفارش دهید. اچزای سیستم صوتی عبارتند از:

  • هدیونیت
  • بلندگوی اکتیو
  • آمپلی‌فایر
  • توییتر
  • بلندگوی پسیو
  • ساب‌ووفر
  • ووفر
  • کامپوننت
  • اسپیکر

هدیونیت

هدیونیت  اصلی‌ترین رابط بین سیستم و راننده است. این بخش درواقع همان بخشی است که در گذشته به آن ضبط گفته می‌شد. بنابراین هدیونیت را می‌توان کنسول سیستم صوتی خودرو

اسپیکر

نام دیگر این قطعه، باند یا بلندگوست. همه می‌دانیم که وظیفه باند یا بلندگو، پخش صدایی است که توسط هدیونیت از روی فلش یا … خوانده می‌شود.

ووفر و ساب‌ووفر

ووفر و ساب‌ووفر نیز که نوعی باند یا بلندگو محسوب می‌شوند در ابعاد بزرگتر تولید شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای بهره بردن از یک صدای مناسب و باکیفیت باید در انتخاب ووفر یا ساب‌ووفر دقت کرده و یک نوع متناسب با خودرو، کابین و سیستم صوتی را انتخاب کرد. ووفر صدای بم، کوبشی و زیر صدای موسیقی را تنظیم می‌کند. این نوع باند فضای زیادی را در خودرو به خود اختصاص می‌دهد و برق زیادی هم مصرف می‌کند.

آمپلی‌فایر

آمپلی‌فایر به‌صورت خلاصه دستگاه تقویت صوت است. در واقع صدا از هیچ بلندگو، اسپیکر یا دستگاه پخشی بدون کمک آمپلی‌فایر قابل‌پخش نیست. این قطعه با ایجاد برخی تغییرات در امواج صدا و اعمال گروهی تقویت‌ها، صوت را تفکیک کرده و به بلندگوهای مختلف ارسال می‌کند. همچنین آمپلی فایر میتواند قدرت خروجی از سیستم صوتی را تا ۵۰ وات افزایش می‌دهد.

توییتر(tweet)

یک موسیقی زمانی بهترین کیفیت را دارد که تمامی فرکانس‌ها و امواجش شنیده شود. یعنی علاوه بر صدای بم و کوبشی، صدای ریز نیز پخش شود. برای استفاده از چنین کیفیتی از توییترها استفاده میشود.

منبع: khodrobar725.com

اخبار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع ☎️